Venomous.se

Finansierar du dina kläder med lån?

jun
18

Det finns flera fallgropar i livet och lån kan vara en av dem. Det är dumt att låna pengar för att köpa saker man egentligen inte har råd med för tillfället. Det är alltid bättre att vänta tills du har sparat ihop pengar för att köpa det du önskar.

Att finansiera sina inköp på olika sätt kan bli en dyr läxa. Det tillkommer nästan alltid ränta och andra kostnader runt om kring, att göra delbetalningar med exempelvis Klarna gör bara ditt köp dyrare i slutändan. Man kan läsa i media med jämna mellanrum om skuldsatta svenskar, där det oftast börjar med att man delbetalar mindre köp, krediter med mera. Det är enkelt idag att få en kredit hos företag som Klarna, Qliro, Resursbank med flera där du har ett tak på 5-10.000 kronor. Att sedan sitta och shoppa, bara klicka i massa kläder och annat i varukorgen och slutföra sitt köp med tanken att man betalar det senare, det ökar ju bara månadskostnaden lite osv. Det är inget hälsosamt tänk.

Bland de lånetyper som är mest omdiskuterade så sticker nog SMS lån ut mest. Detta är en lånetyp av mindre belopp under korta tider. Räntorna är väldigt höga och det är inte ovanligt om man lånar exempelvis 3.000 kronor under en månad att man får betala tillbaka runt 3300 kronor. OM nu fallet är så att man behöver ansöka om ett sms lån skall man ENDAST göra det om man har en ekonomisk planering och är garanterad att kunna betala tillbaka lånet inom den avtalade tiden. Annars blir det dyrt och du kan hamna i en situation som är svår att ta sig ur. Se till att jämföra långivare innan du fundera på gå vidare, det finns flera bra svenska resurser till detta exempelvis: smslandirekt.se.

Ett ganska kort inlägg men poängen är, tänk dig för innan du börjar delbetala inköp som kläder. Det är bättre att vänta en månad extra innan du köper de där nya jeansen eller jackan. Trust me!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *